תודה רבה תותח!

תודה רבה תותח!

וכך היא: "איך מתרחקים מסביבה שלא טובה לך?

אני לא כלכך יודע איך עושים את זה כי אני מוקף בסביבה שלא בריאה לי וכשאני מתרחק קצת אני ישר מרגיש את הבדידות החונקת הזו ואז תמיד מוצא את עצמי חוזר לשם. כאילו הבדידות קשה לי יותר מהסביבה שאני לא מרגיש חלק ממנה. אני מבין שזה עניין של החלמה, אני עדיין רחוק מלהרגיש שלם עם עצמי. יש בי צדדים שאני לא מראה לאנשים סביבי כי הם כלכך שונים ממני ומצד שני מתבייש בצד הזה בי בגלל השוני הרב ואז קורה שאני מתנהג כמו אדם אחר ואני לא יודע איך להתנהג כמו אדם אחר אז בעצם אני רוב הזמן לא מרגיש בנוח בסביבה הזו אבל הלבד קשה לי. יותר מדי לבד מאוד מדכא אותי ואני נכנס למקום מאוד אפל כשאני רק עם עצמי למשך זמן רב מדי. אני יותר טיפוס שצריך את השיתוף והעומק הזה, לדבר על הדברים כי כשאני עושה את זה עם עצמי זה לוקח אותי למקומות אפלים.

אז יוצא שאני מעדיף סביבה שלא מרגיש קשור אליה וזה פשוט הורג אותי מבפנים כל פעם מחדש, מרגיש שכל יום כזה חלק נוסף בי מת מבפנים ואני לא ממצה את מי שאני באמת, זה מה שבעצם כלכך מדכא אותי. אני מתבייש להראות צדדים מסויימים בי, לא כזה שלם עם עצמי למרות שאני במידה מסויימת אוהב את התכונות שבי, הסביבה הזו מראה לי אחרת, שהתכונות שבי הן לא חיוביות וזה פשוט מדכא. מרגיש לא קשור לאף אחד, לא מוצא את עצמי באף מקום בחיי ואני צמא לחיבור הזה, מרגיש שזה הדבר העיקרי שאני צריך בחיי"

 

והנה המענה חזרה של המוקדן (כסיוע ראשוני בלבד)

"בהמשך לדברים:

מה הפתרון?

אז כדי לענות ולמצוא את הפתרון חייבים לעשות סדר.

רק מכיוון שאני בא מעולם ההתפתחות אישית אשר מאמינה כי ההתעסקות בעתיד זה הפתרון האולטימטיבי בכדי לסייע בהשגת מטרות.

אתה מתאר פה חיים שאתה מנסה להגיע למימוש עצמי, לחופש, לעצמאות, לשמחת חיים, סביבה תומכת ומכילה, הגנה מהסביבה, אנשים שייתנו לך השראה, סביבה לדבר וכו..

אתה מתאר דברים שהם בבסיס של הצרכים הנפשיים שלנו.

והשאלה שנותרה כעת היא איך משיגים אותם?

ומכיוון שאתה עושה רושם של אדם שלא אוהב להתפשר על החיים שלו וכמו כן לא רוצה לבזבז אותם לחינם על חיים של סבל ולחיות כל היום בעבר שלך. אלא אתה רוצה להתקדם קדימה לעבר מטרות והישגים.

אז אנא ממך אל תסתפק בתשובה שלי.

צא ולמד ברחבי האינטרנט על נושאים של התפתחות אישית, אושר, השגת מטרות, מה זה החיים, הצרכים הנפשיים של אברהם מאסלו, צרכים של אדלר.. תר…"

וכך הוא עונה:

"תודה רבה תותח!"